Blog

BLOGS


In mijn praktijk krijg ik vaak dezelfde soort vragen. In deze blogs wil ik hier een antwoord op geven, waarbij het van belang is om goed te beseffen dat het om het algemene beeld gaat en dat het voor uw kind net iets anders kan liggen. Wilt u meer weten of maakt u zich zorgen, neem dan even contact op.

OP VINGERS TELLEN

Als een kind begint met rekenen is het heel normaal dat het kind zijn vingers gebruikt om te tellen. Goed kunnen tellen is immers een voorwaarde voor leren rekenen. Maar sommige kinderen blijven tellen.

FAALANGST


Faalangst is bijzonder vervelend. Het is een te sterke stressreactie op bijvoorbeeld een toets, een spreekbeurt. Het gaat gepaard met een snellere hartslag, gespannen spieren, moeite om logisch na te denken, snelle ademhaling. De aanvallen- of vluchtreactie.

MIJN ZOON DOET NIETS

Voortgezet onderwijs en jongens, dat matcht niet altijd even goed. De school verwacht van haar leerlingen een behoorlijke mate van zelfstandigheid. Niet ieder kind kan die zelfstandigheid al aan, en dat zijn opvallend vaak jongens.

MIJN KIND HELPEN

Als een kind niet graag meer naar school gaat of als de resultaten tegenvallen, komt de vraag snel op 'Hoe kan ik mijn kind helpen?' Dat is niet zo makkelijk als het misschien lijkt.

copyright © 2009-2018  Linda Roozen. All rights reserved.

Leren bij Roozen

St Sebastianusstraat 1

5373 AC Herpen

info@lerenbijroozen.nl

06-12040215

0486-411058

KvK 17269290