FAQ

Ieder kind is anders en het is logisch dat u de beste oplossing zoekt voor uw kind.


U kunt mij altijd bellen of mailen om te bespreken wat voor uw kind een goede aanpak zou zijn. U kunt ook een afspraak maken om met uw kind een keer langs te komen.

Antwoorden op een aantal vaak voorkomende vragen heb ik hieronder verzameld.

Waar 'hem' en 'zijn' staat, kan natuurlijk ook 'haar' gelezen worden.

06-12040215


info@lerenbijroozen.nl

VRAGEN ?

VEEL GESTELDE VRAGENQ.      Wat is het verschil tussen bijles en remedial teaching?


Remedial teaching is de individuele begeleiding van een kind, dat door bepaalde oorzaken (vaak een leer- of gedragsprobleem) niet mee kan met een of meer vakken in de klas. De remedial teacher onderzoekt allereerst wat de oorzaak is van het probleem en stelt dan een handelingsplan op om hier systematisch en doelgericht aan te gaan werken. Na een achttal weken wordt het handelingsplan geëvalueerd: plan voortzetten, plan aanpassen of plan beëindigen.

Het gaat hierbij altijd om maatwerk en er wordt gewerkt met methodes die hun waarde bewezen hebben.

Naast ondersteuning bij rekenen, spelling, e.d. wordt aandacht besteed aan het om leren gaan met een leerprobleem of -stoornis. Het kind moet weer vertrouwen krijgen in het eigen kunnen.


Bijles is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met een vak, maar nog niet zijn vastgelopen. Vaak hebben ze extra uitleg en/of extra oefening nodig om het vak te kunnen blijven volgen en redelijke cijfers te halen.Q.      Mijn kind heeft moeite met plannen en slechte cijfers voor wiskunde. Wat moet ik dan doen?


Dan is een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles de beste optie. Bij huiswerkbegeleiding wordt expliciet aandacht besteed aan planning en wordt er op toegezien dat de planning ook wordt uitgevoerd. Daarnaast kan extra ondersteuning geboden worden bij het vak wiskunde door extra uitleg bij de te maken sommen. 


Q.      Wat is het verschil met een huiswerkklas op school?


Veel scholen hebben de laatste jaren huiswerkklassen opgezet. Leerlingen kunnen daar rustig hun huiswerk maken. Vaak is er ook aandacht voor het organiseren van het huiswerk. Meestal is er geen ruimte voor extra uitleg.

Bij Leren bij Roozen is er uiteraard wel ruimte voor extra uitleg en wordt gecontroleerd of het huiswerk ook wordt gemaakt, of dat een leerling alleen op zijn telefoon zit te spelen in plaats van te leren. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de manier waarop de leerling het beste kan leren, of het nu gaat om woordjes, stukken tekst of betavakken. Niet iedere leerling leert op dezelfde manier en dat hoeft ook niet. Het is wel van belang dat een leerling leert hoe hij efficiënt en doelgericht leert en welke methode voor hem het beste past.


Q.      Hoe vaak moet mijn kind komen?


 Voor bijles is één keer per week gewoonlijk voldoende. Een uur voor kinderen van groep 7 en hoger, drie kwartier voor groep 5 en 6 en een half uur voor jongere kinderen.

Voor RT is de frequentie afhankelijk van de aard van het probleem en kan pas worden bepaald na diagnostisch onderzoek.

Huiswerkbegeleiding is het meest effectief als leerlingen minimaal 2 keer per week komen, zodat voldoende tijd is voor het leren leren en het voorbereiden van toetsen.


Q.      Hoe gaat de betaling?


U hoeft uw kind geen geld mee te geven. U krijgt per maand achteraf een rekening, die u via de bank kunt voldoen.

copyright © 2009-2018  Linda Roozen. All rights reserved.

Leren bij Roozen

St Sebastianusstraat 1

5373 AC Herpen

info@lerenbijroozen.nl

06-12040215

0486-411058

KvK 17269290